Glet pentru finisaje fine la interior.
Gletul Ceresit CT 127 pe baza de ciment alb, se foloseste pentru obtinerea de suprafete netede, in strat de max. 2 mm, pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor, in locuri uscate, fara umiditate permanenta. Suprafata gletuita cu Ceresit CT 127 va fi perfect finisata si de un alb imaculat. Astfel, gletul de interior se poate folosi pentru suprafete tencuite traditional sau betoane. Gletul Ceresit CT 127 este ambalat in saci de 5 kg si 20 kg.
Gletul Ceresit CT 127 poate fi utilizat pe suprafete uscate, dense, rugoase si curate, lipsite de substante antiaderente (grasimi, bitumuri, praf). Gletul se aplica pe beton, tencuiala traditionala, vopseluri (rezistente), placi de gips-carton, gips-fibra, inlocuitori de lemn si altele. Inainte de aplicarea gleutlui Ceresit CT 127, straturile superficiale, nerezistente, vor fi inlaturate. Zugravelile pe baza de cleiuri sau var vor fi inlaturate in totalitate, vor fi razuite dupa o udare prealabila si apoi spalate cu apa. Suprafetele din beton si tencuiala traditionala pot fi reparate cu mortarul Ceresit CT 85 si egalizate cu gletul de ipsos Ceresit CT 126. Suprafetele lucioase pe care au fost aplicate vopseluri de ulei vor fi asperizate cu glasspapier si apoi desprafuite. Suprafetele absorbante (ipsos, BCA, silicati sau proveniente lemnoase) vor fi grunduite cu Ceresti CT 17.
Gletul Ceresit CT 127 se va introduce in cantitatea masurata de apa rece si curata si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa 10 minute, gletul se va amesteca din nou. A se retine ca viteza de amestecare a gletului trebuie sa fie moderata pentru a se evita antrenarea de bule de aer in masa de spaclu. La amestecarea gletului nu se vor folosi recipiente si ustensile ruginite, murdare sau cu urme de alte subs tante (vopsea, glet intarit, diluanti etc). Consistenta amestecului va fi stabilita in functie de conditiile si de tehnologiile de executie si va fi pastrata pe tot timpul desfasurarii activitatii respective.
Astfel preparat, gletul Ceresit CT 127 se va aplica in strat uniform pe suport cu fierul de glet. Straturile aplicate pe perete si uscate se pot finisa foarte usor prin umezire cu apa si lisare cu fierul de glet, astfel obtinand o suprafata foarte fina aproape lucioasa. De asemenea, dupa uscarea gletului, suprafata poate fi slefuita cu glasspapier insa se va obtine o suprafata mai aspra, in functie de marimea granulatiei glasspapier-ului. Praful care se va aseza pe suprafata va fi maturat cu o maturica moale. Se va executa chituirea finala a eventualelor neregularitati si apoi slefuirea zonelor chituite. Atat instrumentele cat si locurile care au fost murdarite cu acest glet se vor spala cu apa iar resturile intarite vor fi inlaturate mecanic. Gletul pregatit dar neutilizat poate fi pastrat timp de 24 h intr-un vas bine inchis si apoi reutilizat. Lucrarile se vor face in conditii lipsite de umezeala, la o temperatura a aerului si a suportului de 5-30°C.
Toate datele tehnice prezentate se refera la conditii de temperatura de 20°C si umiditate relativa a aerului de 60%. In alte conditii, parametrii gletului pot fi modificati.
Producatorul garanteaza calitatea gletului, dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. in cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a gletului.
Glet Ceresit CT127
Ceresit CT127 este un glet de interior pe baza de compusi minerali aditivati. Nu contine ipsos si se foloseste pentru obtinerea unor finisaje fine pe pereti si plafoane.
Caracteristici: